Hvis du vil vide mere:

  • Sorø Kommune – hvis du vil vide noget skoler, daginstitutioner, boligforhold og andre faktuelle forhold

Andre kommuner:


 

 

 

Sorø Kommune
en grøn perle på Sjælland

Skove, farverige marker og søer finder du overalt…

 

Sorø Kommune har en fantastisk smuk natur. Lige fra den store Åmose i nord, over de 3 søer ved Sorø og sydpå til de fredede landskaber ved Tystrup-Bavelse søerne. Du finder skove alle steder og smukke kuperede terræner, der bidrager til en dejlig naturoplevelse.

 

Kommunen dækker byerne Dianalund, Fjenneslev, Ruds Vedby, Stenlille og Sorø og en lang række landsbyer. Du finder en charmerende bykerne i den indre del af Sorø og det er også spændende at gå en tur på koloniens område i Dianalund.

 

Historiens vingesus har reddet over området siden 1200-tallet. Biskop Absalon, Holberg der residerede på Tersløsegaard ved Dianalund og digteren Ingemann er bare nogle af de kendisser der dukker op når historiebøgerne bladres igennem.

 

Det administrative og kulturelle spiller stadig en stor rolle, f.eks. er Sorø regionshovedstad for Sjælland og området har også mange skoler, bl.a. det kendte Sorø Akademi hvorfra der i tidens løb er udklækket mange kendte danskere.

 

Og der er også ordnede forhold her. Fred og ro er helt naturligt her. Sorø-egnen er stedet hvis du og din familie søger en aktiv og afstressende tilværelse.

 

Det er utroligt nemt at komme fra og til. Kommunen har en central beliggenhed midt på Sjælland med gode vej- og togforbindelser både mod hovedstadsområet og mod Fyn og Jylland.

 

Så kom og besøg området en dag eller to og nyd de smukke omgivelser, som vi er så stolte af…

 

 
 

Peter Due Bolig  |  Slottet, Kongebrovej 47, 4180 Sorø  |  Ventemøllevej 2, 4293 Dianalund  |  Ring 57 83 22 88  |  mail@peterduebolig.dk